Tovornjak z novimi strešniki je prispel na cilj

S prijateljem sva sedela na balkonu mojega stanovanja. Po dolgem času je končno prišel na obisk. Pila sva vsak svojo skodelico črne turške kave in zraven klepetala. Vmes pa sva opazovala še  kako v sosednji ulici renovirajo streho neke stanovanjske hiše.

Pred hišo sta se pripeljeta dva kombija, odprli so vrata in delavci, polni energije, so izstopili, prižgali vsak svojo cigarete in radovedno pogledovali proti strehi. Na strehi so bili že res stari in dotrajani strešniki. Razdelili se v skupine in pričneli z delom. Hitro so naredili nekakšno živo kačo in strešniki so eden za drugim kar hitro izginjali iz strehe, tako da je na koncu ostalo samo leseno ogrodje.

Skupinica na tleh je stare strešnike lepo in lično zložila na velik kup. V času malice so te stare strešnike uporabili za izdelavo preprostega žara, na katerem so si pridni delavci pripravili malico. Iznajdljivo ni kaj. Po malici sta dve ekipi delavcev začeli popravljati in zamenjevati še poškodovane lesene tramove, ostali pa so sedeli v krogu okrog žara. Kmalu se je pripeljal velik tovornjak in se ustavil ob hiši. Delavci so vstali in začeli s starimi strešniki polniti prostor na tovornjaku. Zunaj je bilo kar vroče, že iz senčnega balkona je bilo težko opazovati te može, kako so se potili na soncu. Kmalu za tem je na gradbišče pripeljal še en tovornjak poln novih strešnikov.

Ta pa je imel napravo za dvigovanje, tako da ga delavci ne bodo rabili razložiti na roke. Še več, voznik tovornjaka se je potrudil in jim dva velika kupa strešnikov dvignil kar na zgornjo teraso. Pridni so in delo res opravljajo hitro. Še preden je vroče popoldansko sonce pokukalo na moj balkon in naju s prijateljem pregnalo not v stanovanje, je bila streha končana in pokrita z novimi svetlo zelenimi strešniki. Delavci so bili utrujeni od dela in sonca, vendar so še pospravljali okolico hiše, posedli v kombije in se odpeljali novim dogodivščinam naproti.